Také jsem to slyšela jako vtip, prý jaký je rozdíl mezi cibulí a česnekem
Vzniklo to zřejmě z toho, že každý prostě nemusí vůni česneku obzvlášť, když je cítit z úst. Na to je ale rychlá pomoc a to vypít sklenici mléka.
Ideální je jíst česnek syrový, pokud konzumujeme česnek v tepelné úpravě, ubývá mnoho cenných látek, které česnek obsahuje.
Doporučená dávka syrového česneku je sníst jeden stroužek denně
Tomu, komu česnek nevoní, je možnost zakoupení tablet v lékárně. Česnek je přírodní antibiotikum a pro své vlastnosti je velmi vhodným doplňkem hlavně pro zimní období.
Česnek má celou řadu léčivých účinků, snižuje hladinu cholesterolu v krvi a současně zvyšuje hladinu toho dobrého. Mírně také snižuje tlak krve.
Nejlepší je pochopitelně česnek český, to znamená takový, který je vypěstován u nás domácími výrobci potravin.
Existuje asi 25 druhů, které obsahují mnoho vitamínů A, B, C, také mangan, bor, měď, selen, zinek, jod a zvyšují celkovou odolnost organismu.
Česnek je vytrvalá rostlina, pěstovaná právě vysazováním jednotlivých stroužků, ať už na podzim nebo na jaře přímo na záhon.
Sázíme všechny stroužky, i ty malé, není pravda, že z malých by vyrostly zase malé.
Zážitek pro dva v pivním hotelu Zlatá kráva s wellness